VOJKOVIĆI

PRIČAONA

Home Pričice/Pjesme Fotografije Zanimljivosti Za nezaborav! Džudo Klub Pričaona Links

Glavna stranica foruma
Dobro doÅ”li na diskusije o VojkoviƦima!
 
    TražiTraži   Spisak članovaSpisak članova   Korisničke grupeKorisničke grupe   Registruj seRegistruj se 
 ProfilProfil   Provjeri privatne porukeProvjeri privatne poruke   PristupiPristupi 

ljiljana habjanoviƦ ưuroviƦ

 
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    VOJKOVIƆI forum -> Kultura, nauka, umjetnost...
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu  
Autor Poruka
cigance_ss
Gost

PorukaPoslato: Sat Dec 11, 2004 10:02 pm    Naslov: ljiljana habjanoviƦ Ć°uroviƦ Odgovori sa citatom

fantastican pisac iz srbije. pise pretezno o tregediji zene kao majke, kcerke, sestre, supruge, osobe... procitala sam sve do cega sam dosla... stvarno odlicne knjige. posebno izdvajam "igra anĆ°ela" - govori o caru lazaru i carici milici. pozadina je istorijska, a uocljiva je i religijska strana price...
zaista je preporucujem svima koji vole ovakva djela, jer moze mnogo toga da se nauci...p.s. pisite sta mislite o tome!
Nazad na vrh
ROSA
Gost

PorukaPoslato: Sun Dec 12, 2004 3:40 pm    Naslov: 5 Odgovori sa citatom

Imala sam priliku ovog ljeta u Vankuveru, gdje sam boravila 45 dana kod sina, da procitam 5 knjiga tog izvrsnog pisca- zene. Odusevljena sam sa sadrzajem-tematikom pisanja.
l. Zenski rodoslov
2. Iva
3. Ana Marija me nije voljela
4. Paunovo pero
5. Petkana (o Boze moj kako je to divna knjiga)
Sta da kazem? Tu se nema sta drugo reci vec POTRAZITE knjige nase LJilje i uvjerite se u ljepotu njenog pisanja.
Rosa
Nazad na vrh
Gost


PorukaPoslato: Sun Dec 12, 2004 8:13 pm    Naslov: Odgovori sa citatom

drago mi je sto nas ima jos koji volimo ljiljine knjige... ako vam se dopala Petkana i Igra andjela, sigurno ce vam se dopasti i Sveta ljubav - Milovan Vitezovic...
posto se iz ovoga vidi kakvu tematiku volim, molim sve one koji su citali neke druge knjige sa slicnom tematikom da mi ih preporuce - rado primam prijedloge!


hvala unaprijed!
Nazad na vrh
ciganceUčlanjen: 11 Dec 2004
Poruke: 2

PorukaPoslato: Sun May 08, 2005 11:39 am    Naslov: Odgovori sa citatom

saznala sam da je izasla nova Ljiljanina knjiga "svih zalosnih radost" ili tako nekako... ako je neko vec citao, zahvalna bih bila za komentar! ja jos uvijek nisam uspjela da dodjem do nje...
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Gost


PorukaPoslato: Sat Jul 09, 2005 4:57 am    Naslov: Odgovori sa citatom

LJILJANA HABJANOVIƆ-ƐUROVIƆ PISAC BESTSELERA

Uvek na strani žena

O sasvim obiĆØnom životu, o snovima i božanskim porukama, o knjigama koje su veƦ dugo najĆØitanije u zemlji Srbiji i istinskoj veri koja je vodi u svemu Å”to ĆØiniSrele smo se tog jutra, svega nekoliko sati posle njenog povratka sa koncerta "Bijelog dugmeta", gde je bila sa mužem Milovanom i sinom Aleksandrom i, kako kaže, zaista uživala, iako su neke njene omiljene pesme izostale. Vidan umor odagnala je kao loÅ”u misao i novi dan pun radnih obaveza je poĆØeo.

Ljiljana HabjanoviƦ-ƐuroviƦ, najĆØitaniji i najtiražniji srpski pisac, nedavno je u sopstvenoj izdavaĆØkoj kuƦi "Globosino Aleksandrija" objavila svoj osmi roman "Svih žalosnih radost", koji govori o zemaljskom životu presvete Bogorodice. Time je njena odanost ženskim likovima dosegla svoj zenit.

- TaĆØno je da su glavne junakinje mojih romana žene, a glavna tema ženske sudbine, i ja za to imam nekoliko razloga. Prvo, zato Å”to sam žena, žene su mi bliže i bolje ih poznajem. S druge strane, moja majka je imala jako nesreƦnu sudbinu i ja sam bila svedok njene nesreƦe i zbog toga sam uvek na strani žena. OseƦam potrebu da iskažem, s jedne strane, svu veliĆØinu ženske prirode, a, s druge, svu tragiku njihovih sudbina. Žene su, uostalom, ĆØvrÅ”Ć¦a, jaĆØa i kreativnija polovina ĆØoveĆØanstva i teže im je nego muÅ”karcima (da zadovolje i svoje ambicije i porodicu), pa su njihovi životi dramatiĆØniji, uzbudljiviji i bolja podloga za literaturu - kaže HabjanoviƦka.

Tako je krenulo od prvog romana "Javna ptica" u kojem je opisala sudbinu devojke koju je poznavala. Onda je napisala tri romana svog ispovednog ciklusa "Ana Marija me nije volela", "Iva" i "Ženski rodoslov" u kojima su glavne junakinje bile žene iz njene porodice. Roman "Paunovo pero" je prelaz izmeĆ°u tog ispovednog i onog Å”to Ʀe doƦi kasnije i Å”to autorka naziva duhovnim ciklusom. Taj roman je priĆØa o sedam savremenih žena koje na njihovom putu prati pet mitskih ženskih likova. ReĆØ je o boginjama razliĆØitih naroda i Presvetoj Bogorodici o kojoj je tada prvi put pisala. Onda je nastao roman "Petkana", pa "Igra anĆ°ela" u kojem kroz sudbinu kneginje Milice saznajemo "kako anĆ°eli utiĆØu na ljudske živote i meÅ”aju se u naÅ”u svakodnevicu i snove" Å”to je duhovna dimenzija tog romana.

- LogiĆØna stepenica je bila da posle toga doĆ°e priĆØa o Presvetoj Bogorodici, a veƦ davno sam dala zavet da Ʀu svojim životom i radom služiti Å”irenju vere i meni je bitno da sile nebeske budu zadovoljne onim Å”to radim. Svoj život i rad sam posvetila veri.

Znak je stigao

Saznajemo i da je u jednom trenutku imala dilemu da li je pravi ĆØas da piÅ”e tu zahtevnu knjigu i predano se molila Bogorodici da joj uputi neki znak spolja. Onda je kroz nekoliko dana, na Veliku Gospojinu, dobila poruku na mobilnom od jedne ĆØitateljke iz Smederevske Palanke (joÅ” je ĆØuva): "ZaÅ”to ne napiÅ”ete roman o Presvetoj Bogorodici?"


- Tog trenutka sam shvatila da sam dobila odgovor koji sam tražila i da smem da nastavim da piÅ”em - kaže HabjanoviƦka.

Uostalom, to je veliki, važan i težak poduhvat. Sam prodekan Bogoslovskog fakulteta i doktor bogoslovije Dragomir Sando je rekao da bi se na pisanje romana, kao Å”to je "Svih žalosnih radost", teÅ”ko odluĆØili i uĆØeni bogoslovi i da je autor romana vrlo hrabra žena.

Autorka kazuje kako je piÅ”uƦi ovi knjigu ĆØitala ''Stari'' i ''Novi zavet'' kao i svetootaĆØke knjige toliko puta dok nisu postale deo nje do mere da je mogao da se obavi taj alhemijski proces i iznedri se priĆØa. InaĆØe, ni u jednom trenutku ne dozvoljava sebi improvizaciju, ma o ĆØemu pisala, jer je odgovornost pisca pregolema. A kad je reĆØ o najnovijoj knjizi posebno:

- Mnogi nikad neƦe proĆØitati ''Novi zavet'' ali hoƦe "Svih žalosnih radost". Osim Å”to sam u toj knjizi govorila o stvaranju nove vere želela sam da sve te novozavetne likove, ĆØiji su životi i rad u osnovi naÅ”e vere i naÅ”e kulture, približim kao ljudska biƦa. I sam gospod Isus Hrist je bio ĆØovek podoban ljudima u svemu, osim u grehu. A tek Presveta Bogorodica, apostoli, žene mironosice, svi su oni bili ljudska biƦa.

Kada je u pisanju stigla negde do polovine knjige, otiÅ”la je sa porodicom na put u Svetu zemlju, u organizaciji agencije Srpske pravoslavne crkve, i to smatra svojim najznaĆØajnijim putovanjem koje nije bilo turistiĆØko veƦ pokloniĆØko:

- ObiÅ”li smo celu Svetu zemlju i sva ona mesta po kojima su se kretali Presveta Bogorodica i gospod Isus Hrist u toku svog zemaljskog života. TakoĆ°e smo bili, vezano za rad na ovoj knjizi, i u Efesu, u kuƦi ukojoj su živeli presveta Bogorodica i Jovan Bogoslov u izgnanstvu posle raspeƦa, a bili smo i u Rusiji da vidimo i original ĆØudotvorne ikone "Svih žalosnih radost" po kojoj je knjiga dobila naziv. Å to se tiĆØe tog putovanja, u Svetu zemlju to je potpuno neuporedivo sa bilo ĆØim Å”to sam doživela. Najuzbudljiviji trenutak za mene bio je na grobu Presvete Bogorodice. IÅ”li smo i stradalnim putem i sve to me je ispunilo novom snagom i emocijama, a i fiziĆØki sam videla te prostore. Dodirnuo me je duh i dah tih svetih mesta i tih svetih ljudi.

Snovi i božanske poruke

Na naÅ”e zapažanje da u njenim knjigama san ima znaĆØajno mesto kaže da su oni u osnovi važni jer ih priznaje i crkva, a ljudi ponekad u snovima mogu dobiti poruku najviÅ”eg nivoa. Naravno, nisu svi podjednako znaĆØajni, ali neke svoje snove se usudila da protumaĆØi da dolaze od božanskih sila. U vreme kad je pisala roman "Petkana", dva puta je sanjala svetiteljku. Jednom kao devojĆØicu sa naoĆØarima Å”to joj je dalo i odgovor na pitanje od ĆØega je bolovala, buduƦi da se zna kako je bila boleÅ”ljiva. U spisima nigde nema podatka kakve je prirode bila njena bolest, ali se zna da je uticala da se zainteresuje za veru. San je dao odgovor da je to bila bolest oĆØiju. Kasnije, u literaturi je naÅ”la da se na mnogim izvorima svete Petke leĆØi bolest oĆØiju. Drugi put je sanjala kao mladu devojku koja odgovara na pitanje koje je oduvek muĆØilo i književnicu: ko smo, odakle i kuda idemo?


- Ona je bila tu, ĆØula sam njen glas i ona mi je odgovorila na ta pitanja. Sanjala sam i situacije koje nemam u liĆØnom iskustvu a koje treba da se dese junacima mojih knjiga. Tako sam u snovima saznavala kakav je to oseƦaj i Å”ta znaĆØi doživeti ovo ili ono i to mi je pomagalo da piÅ”em. Imala sam i snove u kojima sam prosto videla buduƦnost i koji nemaju veze s pisanjem, ali su bili znaĆØajni za moj život kada je trebalo da donesem neke važne odluke. Imala sam tu sreƦu da sanjam. Mislim da nam se u stvari na taj naĆØin Bog obraƦa, jer kad bi nam se svetitelj pojavio u stvarnom životu, na javi, nijedan ĆØovek, bez obzira Å”to je vernik, ne bi mogao da podnese to sveto zraĆØenje i prisustvo takvog jednog biƦa. U snu je to moguƦe i zato te božanske poruke dobijamo dok spavamo - kaže HabjanoviƦka.

Sasvim obiĆØan život

Nasuprot snovima i prebogatom unutraÅ”njem životu naÅ”e najĆØitanije književnice, prema njenim reĆØima, odvija je jedan sasvim obiĆØan život kakav vode sve zaposlene žene. Kad piÅ”e, radi po osam do deset sati dnevno. PoĆØinje ujutru kad muž i sin izaĆ°u iz kuƦe i to traje sve do ruĆØka. Onda popiju kafu i ona nastavlja s pisanjem do devet ili deset sati uveĆØe, u zavisnosti gde se zavrÅ”ava poglavlje knjige. Ako baÅ” i ne piÅ”e popodne, onda ĆØita literaturu. Subotom i nedeljom kuva i tada se ĆØesto deÅ”ava da dok se neÅ”to krĆØka ili peĆØe u rerni sedi za stolom, ĆØita literaturu i podvlaĆØi ono Å”to je znaĆØajno.

Ona koja je sa sedam godina odluĆØila da piÅ”e knjige nikada, pa ni ĆØinjenicom da je postala supruga i majka, nije doÅ”la u dilemu da prestane da se bavi pisanjem. Bila je to stvar samo njene volje i energije i dobro je Å”to su doÅ”la vremena kad žene ne moraju da biraju izmeĆ°u porodice i profesije, i to je najvažnija stvar u životima žena. InaĆØe, HabjanoviƦka je zavrÅ”ila ekonomiju, kao i njen suprug, i neko vreme je radila u toj profesiji.

- Ja nemam roditelje, a nema ih ni moj muž Milovan. Dakle, nikakvu pomoƦ nismo imali i sami smo ĆØuvali dete. Velika je stvar Å”to je moj muž uvek bio na mojoj strani, Å”to je recimo, dok sam radila u novinama (bila je novinar "Duge"), znao da doĆ°e s posla i izvede Aleksandra na tri, ĆØetiri sata iz kuƦe u park ili da se negde igraju, kako bih ja za to vreme mogla da piÅ”em. Drugo, uvek sam imala privilegiju da kažem "danas Ʀemo da ruĆØamo paÅ”tetu jer nemam niÅ”ta drugo zato Å”to sam pisala". To je velika podrÅ”ka. Upravo kod tih svakodnevnih stvari. Kod nas se u kuƦi ne gleda Å”ta je ĆØiji posao nego svi rade sve. Moj muž jedino ne kuva i ne pere sudove, ali sve drugo da. Radi onaj ko u tom trenutku ima vremena. InaĆØe, nas dvoje smo potpuno delili brigu oko deteta.

Sin Aleksandar ima sedamnaest godina i njegovim je roĆ°enjem, kaže, postala osetljivija i manje bezbrižna, a to je ono Å”to se deÅ”ava svim majkama. I danas ne može da zaspi dok se ne uveri da je ugasio svetlo ili je zaspao pod upaljenom lampom i da li je skinuo sluÅ”alice poÅ”to uveĆØe voli da sluÅ”a muziku. Kao i svaka majka brine, želi da ga zaÅ”titi, boluje ono Å”to i njega boli i raduje se njegovim radostima.

- RoĆ°enje mog sina me je promenilo u smislu Å”to sam se od sebe same okrenula joÅ” nekome i podelila se joÅ” s nekim, ali tim deljenjem se nisam smanjila nego sam se poveƦala - kaže razneženo.

- Ponavljam, živim kao sve zaposlene žene. Ne idem na modne revije ni sve sliĆØne gradske zanimacije i stvarno ne pripadam tom druÅ”tvu koje se seli sa jednog mesta u modi na drugo, iz veĆØeri u veĆØe, koje se pojavljuje da bi bilo slikano. Mi kao porodica volimo da odemo u pozoriÅ”te, na neki koncert ili izložbu, i to radimo iz uživanja. Idemo kad ugrabimo vreme i osetimo potrebu za tim. Ne idemo na premijere i na otvaranja da bismo bili slikani i viĆ°eni.

SreƦna je Å”to su žene izborile ravnopravnost na svim poljima u odnosu na svoje pretkinje. Danas dominiraju u književnosti i kod nas i u svetu, dakle osvojile su i to najelitnije zanimanje, a samo pre dva veka nisu smele ni da potpiÅ”u knjige svojim imenom. Ipak, mesto gde se joÅ” nisu izborile za stvarnu ravnopravnost je porodica.

- Tu joŔ nosimo prtljage svojih baba zbog toga Ŕto je

naÅ”im muÅ”karcima zgodno da tako bude. Neke statistike pokazuju da u toku dana proseĆØna žena provede ĆØetiri i po sata u kuƦnim poslovima, odnosno u poslovima za porodicu, a proseĆØan muÅ”karac samo petnaest minuta. Dok se tih pet sati ne podeli na dva i po nema ravnopravnosti. Ženama je potrebno da ih oni sa kojima žive (muževi, deca ili roditelji), vole ne onako kako je to njima zgodno jer je takva ljubav sebiĆØna, nego onako kako je to svakoj ženi potrebno - kaže Ljiljana HabjanoviƦ.

Nakaradna podela

Hrabro se upustila u književnu konkurenciju i svakako da je nervira podela na muÅ”ko i žensko pismo, a tu veliku "podmetaĆØinu" ženama nametnuo je u teoriji joÅ” Rolan Bart, ĆØime se ono Å”to piÅ”u žene smestilo u nekakvu podvrstu. Uostalom, odrednica muÅ”ko pismo ne može se naƦi nigde i nikada. PrimajuƦi nagradu Narodne biblioteke Srbije za najĆØitaniju knjigu (jedina ih je dobila ĆØetiri), rekla je da u ovoj zemlji za to ne postoji ni reĆØ u srpskom jeziku. Dakle, žena - pisac bestselera. Onda je njen tada jedanaestogodiÅ”nji sin Aleksandar predložio: "Ako su oni pisci, ti si piskinja".

Osim one ĆØetvorostruke za najĆØitanije knjige tri puta je imala po dve knjige meĆ°u deset najĆØitanijih u bibliotekama Srbije, a knjige su joj prevedene i objavljene i u ƈeÅ”koj, Italiji, GrĆØkoj, Francuskoj, Makedoniji, Hrvatskoj. U svojoj izdavaĆØkoj kuƦi od 2003, kada ju je osnovala, objavila je najpre "Igru anĆ°ela", ali i ponovila izdanja ostalih romana.

Koliko su popularna njena dela saznajemo i na osnovu podatka da je nedavno saznala i otkrila pirata njenih dela. ƈak je i razgovarala s njim telefonom, a sve je prijavljeno i odgovarajuƦim institucijama. O tome Ʀe veƦ u ponedeljak biti reĆØi i na konferenciji za Å”tampu.

Za koji dan Ljiljana HabjanoviƦ odlazi sa porodicom na odmor u Kotor. Leto je i njeni brojni poklonici Ʀe sigurno uživati u njenim knjigama, a naroĆØito najnovijoj "Svih žalosnih radost" iz koje se zaista može dosta i nauĆØiti i koja je uz "Petkanu" i "Igru anĆ°ela" kruna njene duhovne trilogije.


Radmila GRBOVIƆ
Nazad na vrh
Gost


PorukaPoslato: Fri Jul 29, 2005 6:12 pm    Naslov: Odgovori sa citatom

Ljiljana HabjanoviƦ-ƐuroviƦ o svom posljednjem romanu "Svih žalosnih radost"

"Vera nam je danas potrebnija viŔe nego ikada"
Nakon romana "Petkana" i "Igra anĆ°ela", u kojima opisuje život, žrtvu i stradanje svete Petke i kneginje Milice, Ljiljana HabjanoviƦ-ƐuroviƦ u novom romanu "Svih žalosnih radost" opisuje zemaljski život Bogorodice. Potresnu i uzbudljivu povijest o najvažnijem dogaĆ°aju od postanka hriÅ”Ć¦anskog svijeta priĆØaju nam dvoje Isusu najbližih, sama Bogorodica i Jovan Bogoslov...

"JoÅ” dok sam pisala roman 'Petkana' naiÅ”la sam na ikonu 'Svih žalosnih radost'. Istog ĆØasa sam znala, onim unutraÅ”njim znanjem koje je neobjaÅ”njivo ali potpuno pouzdano, da Ʀu jednog dana napisati roman sa tim naslovom i da Ʀe to biti priĆØa o zemaljskom životu Bogorodice. Nekoliko godina prikupljala sam graĆ°u i ĆØitala je. Vera i ljubav dale su mi i hrabrost i snagu da se upustim u ovaj poduhvat", kaže Ljiljana HabjanoviƦ-ƐuroviƦ.

NN: NeobiĆØno je to Å”to ste za pripovijedaĆØe VaÅ”eg romana uzeli Jovana Bogoslova i Bogorodicu. ZaÅ”to?

HABJANOVIƆ-ƐUROVIƆ: Bogorodica je posle raspeƦa pobegla u Efes zajedno sa Jovanom Bogoslovom, uĆØenikom Hristovim, i ja sam posetila kuƦu u kojoj su njih dvoje živeli. Jovan Bogoslov se nije odvajao od Bogorodice do kraja njenog života i upravo on se javlja kao jedan od pripovedaĆØa, dok je drugi pripovedaĆØ sama presveta Majka. Posle romana "Petkana", o životu Svete Petke, "Igre anĆ°ela" o kneginji Milici, delo o Bogorodici je u neku ruku prirodni nastavak prethodnih romana. "Svih žalosnih radost" je deo jedne duhovne trilogije i potpuno logiĆØno ishodiÅ”te mojih interesovanja i duhovnog rasta.

NN: Knjiga ima neobiĆØan naslov. Kako ste ga odabrali?

HABJANOVIƆ-ƐUROVIƆ: "Svih žalosnih radost" je naziv jedne ĆØudotvorne ruske ikone. Imala sam njenu reprodukciju, ali sam tokom rada na knjizi silno želela da je vidim. Tako sam otputovala u Rusiju gde sam videla ovu ĆØuvenu ikonu. To je bilo posle puta u Svetu Goru i Efes najznaĆØajniji fiziĆØki i duhovni doživljaj koji sam imala.

NN: Roman, za razliku od VaŔih prethodnih knjiga, ima jednu dimenziju viŔe koja se ogleda u misionarskoj ulozi ovog djela. Knjiga poziva na ljubav, uliva vjeru, daje nadu...

HABJANOVIƆ-ƐUROVIƆ: JoÅ” pre nekoliko godina dala sam zavet da sve Å”to radim radim u slavu vere. "Svih žalosnih radost" je deo tog mog zaveta. Sigurno da postoji i misionarska uloga ove knjige, da Ʀe uticati na svest ĆØitalaca. Sa druge strane, želela sam da govorim o svakodnevnici Bogorodice, da otkrijem ono iza JevanĆ°elja. Kao majku i kao vernika i kao književnicu mene je zanimalo ĆØemu se Bogorodica nadala i radovala. Å ta je tiÅ”telo i bolelo i kako je živela sa sveÅ”Ć¦u da je rodila sina Božjeg te da Ʀe taj sin jednog dana stradati. Mislim da su to pitanja koja postavljaju sebi mnogi ljudi kada se zamisle nad ljudskim životom Isusa.

NN: VaÅ”a knjiga jedno je od nebrojenih svjedoĆØanstava da je slika svijeta od doba Hrista pa do danas ostala ista. Razvrata, mržnje, ratova i bolesti ima koliko ih je bilo i tada. Smatrate li da Ʀe nam povratak vjeri dati malo viÅ”e ljubavi i nade?

HABJANOVIƆ-ƐUROVIƆ: Vera nam je danas potrebnija viÅ”e nego ikada upravo zato Å”to živimo u ovom vremenu. Neki pametni ljudi su rekli, a ja volim da ih citiram da Ʀe XXI vek biti vek Boga ili da ĆØoveka neƦe biti. Potrebna nam je vera ali i nada i ljubav. ƈvrsto verujem da nas samo ljubav može spasiti. Ljubav prema bližnjima i ljubav prema Bogu. Jer, kao Å”to je rekao Apostol: "Ljubavlju se i Gospod imenuje".

M. MILOSAVLJEVIƆ
http://www.nezavisne.com/dnevne/kultura/kul07292005-01.php


Nasim citaocima koji nisu procitali ranije ovaj tekst evo imaju priliku da procitaju.

R O S A
Nazad na vrh
Rosa
Gost

PorukaPoslato: Wed Aug 24, 2005 3:21 pm    Naslov: hvala Odgovori sa citatom

Nasoj saradnici Cigance ss koja nas je uputila na knjige pomenutog pisca, posebno za knjigu Igra Andjela sa ZAHVALJUJEM. Tragala sam osam mjeseci za tom knjigom i upornost se isplatila. Knjigu sam dobila sa juga Kanade od prijateljice i ovih dana je zdusno procitala. Zaista je vredilo procitati. Toliko istoriske i duhovne gradje u ovoj knjizi ima. Za one koji su to poznavali i prije da se podsjete. A za vas mladje da nesto spoznate iz ove dvije vazne oblasti ljudskog zivota, bi bilo korisno, po mom misljenju. Rosa
Nazad na vrh
Rosa
Gost

PorukaPoslato: Sun Aug 28, 2005 12:31 pm    Naslov: adresa Odgovori sa citatom

Za nase citaoce, koji nisu do sada vidjeli sajt na internetu ove nase zene pisca, evo im adresa:
wwwhabjanovic.co.yu
nasla sam je u njenoj knjizi Igra Andjela. Uvjerite se!
Ima se sta korisno i lijepo vidjeti i procitati. Rosa
Nazad na vrh
Rosa
Gost

PorukaPoslato: Sat Sep 10, 2005 9:06 am    Naslov: info Odgovori sa citatom

Za nase citaoce, koji do sada nisu znali, evo informacije da mogu sve Ljiljanine knjige kupiti u knjizari
CIRILO I METODIJE u Torontu
Mozete ih naruciti preko interneta na adresi

www.knjizara.com.

Ja sam zelila da znam gdje se knjige mogu kupiti, ovdje u Kanadi. Danas sam dobila obavjest iz Beograda i zato vam je saljem. Rosa
Nazad na vrh
ciganceUčlanjen: 11 Dec 2004
Poruke: 2

PorukaPoslato: Sat Sep 10, 2005 9:07 pm    Naslov: Odgovori sa citatom

drago mi je da sam mogla nekako pomoci... odusevljena sam njenim knjigama, samo je steta sto ih nema vise... neke sam citala i vise puta (npr paunovo pero) koja mi je nesto kao amajlija...
rado cu prihvatiti prijedloge za neke recimo slicne knjige, mozda i stranih pisaca, mada sam misljenja da je ljiljana jedna i posebna.
pozdrav!
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Rosa
Gost

PorukaPoslato: Sat Nov 05, 2005 2:26 am    Naslov: SVIH ZALOSNIH RADOST Odgovori sa citatom

Ovih dana sam procitala knjigu
SVIH ZALOSNIH RADOST
od uvazene gospodje Ljiljane. Odusevljena sam sadrzajem knjige i predlozila bi nasim citaocima, koji je nisu do sada procitali, a posebno ZENSKOM svijetu, da je potraze u bibliotekama ili po mogucnosti kupe u knjizari u Torontu.
Procitaju i saznaju mnogo toga sto nisu znali ili su malo znali na ovu temu. Uvazavam, da mnogi nasi citaoci nemaju slobodna vremena za citanje knjiga, radi prezauzetosti na poslu, oko djece po kuci, narocito ZENE, ali DRAGE moje, nadjite malo vremena i za svoju DUSU.
Citajte Ljiljine knjige i uvjeri te se u ljepotu od pisanja.
Ono sto niste znale da saznate. Ono sto ste znale da potvrdite i nedajte da ode u zaborav.
Rosa
Nazad na vrh
Rosa
Gost

PorukaPoslato: Mon Dec 19, 2005 1:59 pm    Naslov: "Kociceva knjiga" Odgovori sa citatom

Rosa
Poslato: Sun Dec 18, 2005 12:24 am Naslov: "Kociceva knjiga"
--------------------------------------------------------------------------------
U cetvrtak uvece u Vijecnici Kulturnog centra Banski dvor u Banjoj Luci urucena nagrada
"Kociceva knjiga"
za vrhunsko dostignuce u savremenoj knjizevnosti.
Dobitnik je LJILJANA HABJANOVIC DJUROVIC.
Nagrada "Kocicevo pero" koju je dobila za knjigu Igra andjela je bila preduslov da udje u konkurenciju za nagradu "Kociceva knjiga".
To je najcitaniji autor u Srbiji. Zapadni literarni strucnjaci je porede sa Cehovom i smatraju je fenomenom u svojoj zemlji. Pored Dobrice Cosica, jedini nas pisac koji je uvrscen medju pisce svijeta.
Procitajte, uvazene gospodje Ljiljanine knjige, i uvjerite se u njena dostignuca, a posebno ovu, za sada posljednju njenu knjigu - Svih zalosnih radost.
Rosa

PS.
Objavljeno u Banjaluckim Nezavisnim novinama.
Nazad na vrh
RosaFilipovicUčlanjen: 30 Sep 2004
Poruke: 159

PorukaPoslato: Fri Nov 16, 2007 2:21 am    Naslov: naslovu : nova knjiga Odgovori sa citatom

Izasla je iz stampe Ljiljanina knjiga pod nazivom ZAPIS DUSE, jos jedan roman koji opisuje istoriske licnosti iz nase davne proslosti. Prvo izdanje je prodato na Sajmu knjiga u Beogradu krajem Oktobra mjeseca, a drugo je u stampi. To znaci da cemo u brzo biti u mogucnosti nabaviti tu knjigu preko knjizare u Torontu.
Vise detalja imate u ovoj rubrici pod naslovom NOVA KNJIGA.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
RosaFilipovicUčlanjen: 30 Sep 2004
Poruke: 159

PorukaPoslato: Thu Dec 04, 2008 2:35 am    Naslov: Nova knjiga Odgovori sa citatom

Izasla je iz stampe jos jedna lijepa Ljiljanina knjiga, koju sam ovih dana procitala.

SAMO NAS LJUBAV MOZE SPASITI

Preporucujem je nasim citaocima, posebno zenskom svijetu.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
RosaFilipovicUčlanjen: 30 Sep 2004
Poruke: 159

PorukaPoslato: Wed Jun 09, 2010 4:02 pm    Naslov: nova knjiga Odgovori sa citatom

Za sve vas koji volite da citate Ljiljanine knjige obavjest da je izasla jos jedna lijepa knjiga pod nazivom
VODA IZ KAMENA
Mozete je kupiti preko interneta na
www.plavikit.com.
Imaju veliki izbor knjiga za sve uzraste(djecu i odrasle).
Pozdrav svima a posebno vama koji citate Ljiljanine knjige.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz prethodnih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    VOJKOVIƆI forum -> Kultura, nauka, umjetnost... Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete mijenjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu


Copyright © 2004, Vojkovici.com